1935- 1926 עשור ראשון

הישגיה של חברת

הישגיה של חברת "תנובה" בהיסטוריה של ארץ ישראל ! בשנים 1925 עד 1936 !

  • הישגיה של חברת "תנובה" בהיסטוריה של ארץ ישראל ! בשנים 1925 עד 1936 !
  • סוף שנות ה-20: מחלבת תל אביב הישנה בדרום העיר.
  • מחלבת רחובות בשנות ה-30
  • 1931: ילדי בי"ס בתל אביב כותבים שיר על תנובה.
  • היו זמנים - ייצור גבינה במחלבות תנובה.
  • היו זמנים - מחסני עופות בתנובה.
  • הצלחה גדולה לדבש תנובה בשוק המקומי ובחו"ל.

ממשבר לצמיחה

עוד לפני המשבר הכלכלי העולמי בשנת 1929, היתה תנובה חשופה לתנודות פתאומיות במחירי החלב לשתיה. בשנת 1927 לדוג' תוצרת החלב היתה גבוהה ב- 32% מזו שבשנת 1926, בעוד שהתמורה עבורה גדלה רק ב-2.5%. בעקבות התמוטטות הבורסה האמריקאית בוול סטריט והשפעתה על הכלכלה העולמית, נקלע המשק העברי למשבר עמוק ומחירי התוצרת החקלאית ירדו עד לשפל בו לא כיסו את ההוצאות.
כפי שיחזור ויתברר בעתיד, ידעה תנובה להתמודד עם אתגרים שונים ושנים קשות. בעקבות בעיית עודפי התוצרת היא פנתה לפעילות ענפית חדשה, העיבוד התעשייתי. כך הוקם בשנים אלה בית חרושת לייצור משקה מדבש, "הצוף", מוצר חדש שילווה את תנובה בהצלחה עוד שנים ארוכות. בשנת 1935 היא הקימה בשותפות עם המשביר המרכזי את "לים", חברה להספקת תוצרת לאניות העוגנות בנמלי הארץ. עם ההתאוששות הכלכלית בארץ בראשית שנות ה-30, עלה הביקוש לתוצרת תנובה, הייצור  
להמשך הכתבה>> 2 | 1 | 

התרחב והאגודה התחזקה. בסוף העשור הראשון שלה, הפכה תנובה לשחקנית מפתח בשיווק התוצרת החקלאית בארץ. היקף שיווק החלב שלה גדל ביותר מאלף אחוז, לעומת הכמות ששיווקה ב- 1926 והיא העסיקה למעלה מ- 750 עובדים. מחלבותיה ייצרו חלב מפוסטר, חמאה, שמנת חמוצה ומתוקה, קפיר, לבן, גבינת צאן, גבינה שמנה וכחושה, גבינות צהובות, חלב קקאו וגלידה. מחסניה מכרו ביצים, עופות, שימורים ודבש. הירקות ששיווקה היו עגבניות, מלפפונים, סלק, גזר, כרוב, כרובית, צנון, תפו"א ועוד. בפירות שיווקה תפוחי זהב, אשכוליות, בננות, ענבים, פירות משירים ותות שדה.
 
2 | 1 |