מפעלי תנובה
1984: הקמת אגף הבשר מובילה למיתוג המוצרים תחת השם בעד - בשר, עופות ודגים.
ענף הבקר
בשנת 1952 נענתה תנובה לבקשת משרד החקלאות והחלה לרכז את ענף הבקר בארץ. עד אז היה הענף מבוסס על החקלאות הערבית ועל הבדואים הנודדים, אלא שעם קום המדינה נעלם מקור בשר עיקרי זה של הישוב. בתחילת שנות ה-50 הוחל בהקמת עדרי בקר לבשר בכל הארץ, מהגליל ועד הנגב, ולאחר מלחמת ששת הימים גם בשטחי רמת הגולן.
אלא שריכוז הענף הציב בפני תנובה קשיים רבים - הפיזור הרב של הבקר במשקים קטנים, יצר בעיות קשות של קיום קשר והשגחה על מאות משקים המפוזרים בכל הארץ. שנת 1964 עמדה בסימן משבר בענף וירידה תלולה בריכוזו ע"י תנובה תוך שנתיים קטן הפידיון ב-50% - והיא החליטה להפסיק את פעילותה בו.
ב-1965 הקימה הממשלה את מועצת החלב, הכוללת בתוכה גם את ארגון מגדלי הבקר (מועצת הבקר), במטרה להסדיר את פעילותו התקינה של הענף. ב-1966 נענתה תנובה לפניית המרכז החקלאי ותנועת ההתיישבות והקימה מחדש את מדור הבקר שלה, שתפקידו היה לרכז את
להמשך הכתבה>> 4 | 3 | 2 | 1 |
אלא שריכוז הענף הציב בפני תנובה קשיים רבים - הפיזור הרב של הבקר במשקים קטנים, יצר בעיות קשות של קיום קשר והשגחה על מאות משקים המפוזרים בכל הארץ. שנת 1964 עמדה בסימן משבר בענף וירידה תלולה בריכוזו ע"י תנובה תוך שנתיים קטן הפידיון ב-50% - והיא החליטה להפסיק את פעילותה בו.
ב-1965 הקימה הממשלה את מועצת החלב, הכוללת בתוכה גם את ארגון מגדלי הבקר (מועצת הבקר), במטרה להסדיר את פעילותו התקינה של הענף. ב-1966 נענתה תנובה לפניית המרכז החקלאי ותנועת ההתיישבות והקימה מחדש את מדור הבקר שלה, שתפקידו היה לרכז את
להמשך הכתבה>> 4 | 3 | 2 | 1 |