ענף החלב
סיפורי עובדים במחלבות
"את הגביעים מילאנו בעבודה ידנית".יחזקאל יעקב, מנהל מחלקת הגבינה, מחלבת תל אביב.
יחזקאל יעקב, עלה לארץ מעיראק בשנת 1950 וכעבור שנה התחיל לעבוד בתנובה, באתר פלורנטין, ברחיצת ארגזי גבינה.
"במחלקת הגבינה עיבדנו 30 אלף ליטר חלב ביממה. את הגבינה הכנסנו לבדים, והיינו מסננים את הנוזלים. בפלורנטין היו ברכות של 4,000 ליטר, ואת הגביעים מילאנו בעבודה ידנית. בתקופה שלא היה חלב לגבינות, פיטרו את העובדים בגלל חוסר באבקת חלב, וכשהגיעה הגבינה החזירו אותנו לעבודה. באותן השנים נשלחתי ע"י תנובה לביה"ס החקלאי בבית דגן כדי ללמוד שם 'לימודי חלב'. באמצע שנות ה-50 קיבלו בתנובה החלטה לייצר גבינת כנען, שבה אפס אחוזי שומן וחמיצות נמוכה. החיתוך והאריזה נעשו בעבודה ידנית. את גבינת הצאן ארזו בפחים, 30-40 אלף ליטר בשבוע. ב- 1954 התחלנו לייצר גבינה רכה עם ירקות פלפל ירוק, בצל, זיתים באריזות
להמשך הכתבה>> 4 | 3 | 2 | 1 |
יחזקאל יעקב, עלה לארץ מעיראק בשנת 1950 וכעבור שנה התחיל לעבוד בתנובה, באתר פלורנטין, ברחיצת ארגזי גבינה.
"במחלקת הגבינה עיבדנו 30 אלף ליטר חלב ביממה. את הגבינה הכנסנו לבדים, והיינו מסננים את הנוזלים. בפלורנטין היו ברכות של 4,000 ליטר, ואת הגביעים מילאנו בעבודה ידנית. בתקופה שלא היה חלב לגבינות, פיטרו את העובדים בגלל חוסר באבקת חלב, וכשהגיעה הגבינה החזירו אותנו לעבודה. באותן השנים נשלחתי ע"י תנובה לביה"ס החקלאי בבית דגן כדי ללמוד שם 'לימודי חלב'. באמצע שנות ה-50 קיבלו בתנובה החלטה לייצר גבינת כנען, שבה אפס אחוזי שומן וחמיצות נמוכה. החיתוך והאריזה נעשו בעבודה ידנית. את גבינת הצאן ארזו בפחים, 30-40 אלף ליטר בשבוע. ב- 1954 התחלנו לייצר גבינה רכה עם ירקות פלפל ירוק, בצל, זיתים באריזות
להמשך הכתבה>> 4 | 3 | 2 | 1 |