שנות ה-70 חידושים בשיווק

שנות ה-70: תחילתן באריזת חלב בשקיות וסופן בהשקת חלב עמיד.

שנות ה-70: תחילתן באריזת חלב בשקיות וסופן בהשקת חלב עמיד.

  • שנות ה-70: תחילתן באריזת חלב בשקיות וסופן בהשקת חלב עמיד.
  • תחילת שנות ה-70: אריזת תוצרת ניגרת בגביעי פלסטיק עם מכסה אלומיניום דק, מחלבת רחובות.
  • תחילת שנות ה-70: מילוי תוצרת בגביעים, מחלבת רחובות.
  • הוראות שימוש על גבי שקית הניילון החדשנית.
  • 1976: משקה מוקה בשקית ופריגורט בגביע פלסטיק.
  • 1978: שר החקלאות אריאל שרון מסייר במחלבת תל יוסף, בליווי המנהל  חנן בלבן.
  • שנות ה-70: הרחבת פסי הייצור במחלבת תל יוסף.

ענף החלב

בתחילת שנות ה-70 נמשכה מגמת הצמיחה של תנובה שהחלה בסוף העשור הקודם. הביקוש לתוצרת חקלאית בכלל ולתוצרת חלב בפרט עלה מאד, בזכות גידול האוכלוסייה (טבעי ועלייה), עליית ההכנסות והתיירות המתרחבת אחרי מלחמת ששת הימים. בנוסף נשאר מחירם של מס' מוצרים בסיסיים יציב ונמוך באופן יחסי, מה שהגביר את הביקוש שלהם. במחלבת תל יוסף המתרחבת הוחל בייבוש מי גבינה וייצור אבקת חלב, שהחליפה את החלב הטרי בתעשיית הגבינות הקשות בחודשי השפל של קליטת החלב. בנוסף החלה תנובה לייצר חלב מלא, שאחוז השומן בו היה 3.8 לעומת 2.8 בחלב הרגיל. המחלבות ברחובות ובתל יוסף הורחבו, ונרכשו מכונות לייצור גביעים לתוצרת ניגרת, מילויים וסגירתם בתהליך אוטומטי רצוף. במקביל נפתחו קווי יצור למוצרים חדשים - משקאות חלב וסוגים חדשים של גבינות קשות ורכות, שהתקבלו בהצלחה בשוק. צי מכוניות הקירור גדל ושיפר את הובלת התוצרת הטרייה מהמחלבות למקומות יישוב מרוחקים. בשנת  
להמשך הכתבה>> 2 | 1 | 

1979 השיקה תנובה מוצר חדש ומהפכני חלב שתייה עמיד חלב זהה בערכיו התזונתיים ובטעמו לחלב שתייה טרי, שאין צורך לאחסנו בקירור עד פתיחתו. החלב היה ארוז בקרטונים בנפח ליטר וניתן היה לשמרו בארון עד חצי שנה טרם פתיחתו.
כדי לייעל ולהוזיל את הייצור הוחלט בסוף שנות ה-70 על ריכוז ייצור מוצרי החלב במחלבות מתמחות - לדוג' ייצור המעדנים במחלבת ת"א - מגמה שתתחזק עוד יותר בשנות ה-80.
 
2 | 1 |