גבינות רכות וחמאה
קוטג'
ישראל שטאובר, סגן מנהל מחלבת תל אביב בשנות ה-60, שעבד במשך 42 שנה בתנובה, סיפר על ימיו הראשונים של הבייבי שלו: "זה היה בשנת 1962. עד אז כל הגבינות בארץ היו חמוצות כי לא היו מקררים בחנויות או בבית. באותה שנה התמניתי לסגן מנהל המחלבה ויצאתי עם משלחת לארצות הברית כדי ללמוד בקרת איכות. לא רציתי ללמוד, כי הגעתי למסקנה שבקרת איכות תלויה רק בי, אבל כן הופתעתי לטעום שם קוטג'. במשך שלושה וחצי חודשים עברתי על כל סוגי הקוטג' ולמדתי עליהם. כשחזרתי לארץ התחלתי לעשות קוטג' ניסיוני כדי להראות מה הבאתי. יום בהיר אחד הצגתי בישיבת ההנהלה את הקוטג' הניסיוני שלי. כל אלו שלא ראו בחייהם קוטג' חשבו שזה מקולקל. לעומת זאת, בעיני אלו שכבר היו בארצות הברית זה מצא חן. ההנהלה עשתה לי טובה ונתנה לי אור ירוק לעבוד על זה. בהתחלה הקוטג' היה ידני ואחרי זה עם מיכון. היום זה אוטומטי. כשנתתי לאנשים לטעום את הקוטג' הראשון, נתתי להם
להמשך הכתבה>> 2 | 1 |
להמשך הכתבה>> 2 | 1 |