1949-1946 קום המדינה

השלמת התכניות להקמת מחלבה חדשה בתל אביב.

השלמת התכניות להקמת מחלבה חדשה בתל אביב.

  • השלמת התכניות להקמת מחלבה חדשה בתל אביב.
  • 1946: הקמת בית החרושת לשימורי דגים "נון".
  • השוק הסיטונאי בתל אביב. צילום: זולטן קלוגר, ארכיון לע"מ
  • כרזת פרסום עם מבחר תוצרת גבינה, ארכיון לע"מ

הרחבת השיווק

בתקופה שבין סוף מלחה"ע ה- 2 ופרוץ מלחמת העצמאות חלה בתנובה התפתחות רבה. הורחבו המחלבות והמחסנים בערים הגדולות, הוקמו בניינים חדשים למחסנים סיטונאיים במקומות שונים בארץ, והושלמו התכניות להקמת מחלבה חדשה בת"א, שנועדה להיות המפעל התעשייתי הגדול ביותר בארץ לחלב שתייה ומוצרי חלב. ב- 1946 הסתיימה בנייתו של בית החרושת לשימורי דגים "נון", ונעשו פעולות לקראת הקמת שווקים סיטוניים חדשים לתוצרת חקלאית בת"א ובי"ם. בשנת 1947 נפתחה בת"א חנות כלבו ראשונה לתוצרת תנובה. בשונה מחנויות ומזנוני תנובה שכבר היו קיימים אז, חנות הכלבו בת"א ריכזה כמויות גדולות יותר של תוצרת, בשאיפה שכך תוכל לצמצם את הפער הסיטונאי ולהוריד את המחירים לצרכן. ב-1949 נפתחו חנויות כלבו נוספות בת"א וביפו, ששרתו את הציבור גם בשנות הצנע ומכרו את תוצרתם במחירים הוגנים וללא ספסרות.