שנות ה-50 מצנע לשגשוג
1951: בניית מחלבת תל אביב החדשה.
ממצוקת הצנע לשגשוג
שנות ה-50 בארץ נפתחו במצוקת צנע קשה וחלוקת מזון ע"פ קיצוב, שהקפדתה של תנובה על אכיפתו תרמה לתחושת היציבות בזמנים של חוסר בטחון. פנייתו של דב יוסף, שר האספקה והקיצוב, להורדת מחירי הביצים, העופות, הקרפיונים והבננות, נענתה בחיוב ע"י תנובה, שתמכה בהגברת הפיקוח הממשלתי על שוק המזון כולו. מלחמתה של תנובה בשוק השחור כללה גם הטלת סנקציות על משקיה שמכרו לו את תוצרתם, ושיאן היה בהכרזה על שיטת הלינקינג לתוצרת הלול. השיטה יצרה קשר בין אספקת צרכי בעה"ח למשקים ע"י תנובה לבין מכירת כל תוצרת הלול בחזרה אליה. חידוש נוסף בענף בתחילת העשור - איחסון ביצים במחסני קירור לקראת הפסח כדי למנוע את בהלת הביצים השנתית - קבע את הדרך לטיפול בעודפי וחוסרי ביצים בשנים הבאות.
עודפים וחוסרים היו מנת חלקו גם של ענף הפירות והירקות. עם ביטול המחירים הרשמיים לירקות ב-1952 הורחבה מאד ההשקעה בגידולם. ב- 1949 שיווקה תנובה 28 אלף
להמשך הכתבה>> 3 | 2 | 1 |
עודפים וחוסרים היו מנת חלקו גם של ענף הפירות והירקות. עם ביטול המחירים הרשמיים לירקות ב-1952 הורחבה מאד ההשקעה בגידולם. ב- 1949 שיווקה תנובה 28 אלף
להמשך הכתבה>> 3 | 2 | 1 |