שנות ה-80 משבר כלכלי
תהליך יצור הגלידה בדודי ענק.
יש לי גלידה
ב-1980 מימשה תנובה את תכניתה הישנה להיכנס לענף הגלידה. מעבר ליתרונות המסחריים שבכניסה לענף מתבקש זה, ראתה בו תנובה אפיק לניצול נכון של עודפי החלב, ובייחוד בשנים בהן סבל ענף החלב כולו מהאטה בביקוש. אחרי ששקלה להקים מפעל משלה בתוך מחלבת רחובות החדשה, החליטה תנובה בסופן של בדיקות כי כדאי יותר לרכוש מפעלים קיימים. ראשון נקנה מפעל הגלידה סנוקרסט ושנה אח"כ הצטרפה אליו טנא נגה. עד לכניסתה של תנובה לענף יוצרה הגלידה בארץ על טהרת השומן הצמחי. תנובה, ששאפה תמיד לאיכות הגבוהה ביותר, חידשה בכך שאת הגלידה שלה יצרה על בסיס שומן חלב ובעקבותיה עברה התעשייה כולה ל"תו תקן" זה. חידוש נוסף נרשם בתחום השיווק, כשלדרכי המכירה המסורתיות נוספו גם "המכוניות המוזיקליות", לימים ה"אוטו גלידה".